Hlava německého ovčáka Výcvik psa
archiv článků s kynologickou tématikou
František Preisler / Pes v 21. století (10. listopadu 2008)

František Preisler / Pes v 21. století

Obálka knihy Kniha Pes v 21. století nezvykle otevřeně nahlíží na současnou českou kynologii. Na chovatele, kteří se snaží na svých chovech za každou cenu vydělávat a nehledí na zdraví svých zvířat. Stejně tak si bere na paškál majitele, kteří své psy nevychovávají, a pak se diví problémům, které jim jejich nezájem zákonitě musí přinést.

Vychovaný pes = spokojený pes = hodný pes.

Autor nabízí velmi srozumitelnou formou návod, jak výše uvedené rovnice dosáhnout. Věcně, s přihlédnutím k českým podmínkám vede majitele pejska úskalími vztahu pán - pes. Nabízí výlet do psí duše, která má své zákonitosti a které je potřeba znát. Základy výcviku, ale také návod, jak vychovat psa-hlídače, nebo jak naučit svého čtyřnohého kamaráda najít ztracený svetr nebo rukavici, stejně jako odpovědi na nejčastější dotazy, včetně jmenného rejstříku... to vše by měly být předpoklady, aby se vám knížka Pes v 21. století stala rádcem po celý život... váš i vašeho chlupatého kamaráda.

Text knížky vtipně doplňují ilustrace dr. Karla Helmicha. Kniha je rovněž doplněna abecedním rejstříkem kynologických výrazů, které se v publikaci vyskytují.

Pokud se vám nepodaří knížku koupit v knihkupectví, rádi vám ji zašleme (canistr@atlas.cz) na dobírku za 160 Kč (již včetně poštovného).



Komerční prezentace nakladatelství CanisTR